Sprøjtestøbning af plastemner

Sprøjtestøbning tilbydes via Vinks søsterselskab Vink Moulding. Det er en rationel metode til produktion af mellemstore- til meget store seriestørrelser af såvel simple som geometrisk komplekse emner af termoplast.

Metoden er med det rette udstyr ligeledes egnet til støbning af hærdeplast, elastomerer, kompositter og opskummet plast. Volumemæssig er sprøjtestøbning af termoplast den dominerende proces og derfor den, der i diverse litteraturer beskrives mest uddybende.

Det er karakteristisk, at der kan fremstilles en mangfoldighed af produkter ved sprøjtestøbning, og at de støbte emner ofte kan fremstilles i én arbejdsproces og anvendes direkte uden efterbearbejdning. Nogle af de mindste emner, hvor emnevægten måles i mikrogram, anvendes i armbåndsure eller høreapparater. Den anden yderlighed kan være skroget til en sejlbåd med en emnevægt på over 30 kg. Disse yderpunkter kræver dog specielle maskiner, idet grænserne for emnevægte, der kan opnås med standardmaskiner, er fra ca. 1 g til ca. 15 kg.

Vink Moulding råder over 13 sprøjtestøbemaskiner med en kapacitet på op til 420 tons og kan sprøjtestøbe plastemner med volumen op til 2500 cm3. Det tætte samarbejde med Vink Plast gør at vi har fremstillet sprøjtestøbte emner til mange forskellige brancher gennem tiden, med stor erfaring til følge.

 

Læs mere om mulighederne på Vink Moulding' hjemmesiden.

Vil du høre mere om Sprøjtestøbning?