Vakuumformning

Udover spåntagende bearbejdning tilbyder Vink også - via Vink Moulding - vakuumformning (også kaldet termoformning).

Vink Moulding råder over 3 vakuumformere, som producerer emner med en tykkelse, der varierer fra 0,5 mm til 12 mm og med dimensioner op til 1200 x 1500 x 600 mm. Plast er i mange tilfælde et godt alternativ til produktion af emner i f.eks. stål, glasfiber eller træ. Plast er nemlig let at formgive, giver designmæssigt (og farvemæssigt) gode muligheder for snævre tolerancer og skarpe detaljer, og så er plast ofte billigere end andre materialer. Vakuumformning egner sig specielt godt til fremstilling af større emner i mindre seriestørrelser, hvor sprøjtestøbning ikke er rentabelt.

Det er karakteristisk, at der kan fremstilles en mangfoldighed af produkter ved sprøjtestøbning, og at de støbte emner ofte kan fremstilles i én arbejdsproces og anvendes direkte uden efterbearbejdning. Nogle af de mindste emner, hvor emnevægten måles i mikrogram, anvendes i armbåndsure eller høreapparater. Den anden yderlighed kan være skroget til en sejlbåd med en emnevægt på over 30 kg. Disse yderpunkter kræver dog specielle maskiner, idet grænserne for emnevægte, der kan opnås med standardmaskiner, er fra ca. 1 g til ca. 15 kg.

Vink Moulding råder over 13 sprøjtestøbemaskiner med en kapacitet på op til 420 tons og kan sprøjtestøbe plastemner med volumen op til 2500 cm3. Det tætte samarbejde med Vink Plast gør at vi har fremstillet sprøjtestøbte emner til mange forskellige brancher gennem tiden, med stor erfaring til følge.

 

Læs mere om mulighederne på Vink Moulding' hjemmeside.

Vil du høre mere om Vakuumformning?