Logo

Vejen fra idé til prototype og fra godkendt prototype til færdigt produkt er blevet meget kort, når du samarbejder med Vink Plast.

Vi råder over en 3D printer af mærket Fortus 250mc™. Der er tale om en særdeles pålidelig og fleksibel printer, som kan printe præcise komponenter til en meget overkommelig pris. Printeren er baseret på Stratasys FDM teknologien – Fused Deposition Modelling. En form for termoplastisk ekstrudering og en af de førende teknologier indenfor additive manufacturing. Det anvendte materiale er ABSplus™-P430, en produktionskvalitet af materialet ABS. Det sikrer en stor styrke i de printede emner. Det betyder, at printede emner fra Vink Plast i stor udstrækning kan anvendes i en ”form, fit and function” test, med store besparelser i hele udviklingsforløbet til følge.

3D printede emner vil fortsat finde størst anvendelse til prototyper og demomodeller, men hvis ABS materialets tekniske specifikationer opfylder den enkelte applikations materialekrav, kan man i princippet producere driftsklare emner i mindre serier. Vink Plast’ nye Fortus 250mc™ kan printe emner på 254x254x305 mm. Vi kan garantere en tolerance på +/- 0,241 mm. Vores erfaring har dog vist, at vi i mange situationer kan opnå endnu snævrere tolerance.

Maskinen kan ekstrudere lag i tre forskellige tykkelser: 0,178 mm, 0,254 mm og 0,330 mm. Det betyder, at overfladekvaliteten kan tilpasses de aktuelle krav. Vi lagerfører materialet i natur/hvid. Såfremt det ønskes, kan materialet endvidere skaffes i farverne elfenben, sort, mørk grå, rød, blå, olivengrøn, orange og gul.

For at printe komponenter kræves en 3D tegning, som du sender til en af vore teknikere. De sikrer, at tegningen er klar til et 3D print, fremstiller en STL fil og sætter produktionen i gang. Groft sagt, du sender en 3D tegning, og vi sender en prototype dagen efter – naturligvis afhængig af emnets størrelse og kompleksitet. Vi tilbyder også at fremstille tegningen i et tæt samarbejde med vore kunder. Når prototypen er endelig godkendt, tilbyder Vink Plast at producere de færdige emner. Det kan være i form af spåntagende bearbejdning eller ved sprøjtestøbning alt efter hvad der er mest rentabelt for dig - kunden!

 

Vil du vide mere om dine muligheder?