Danmark hjælper Danmark

Sundhedssektoren mangler værnemidler til bl.a. visirer og derfor er vi stolte over at have leveret APET og PETG til visirer, der skal bruges bredt i sundhedssektoren. Udover høj transparens udmærker materialerne sig ved en god kemisk resistens, der gør at de tåler rengøringsmidler. 

Se f.eks. indslaget herunder fra den vestjyske virksomhed Idé-Pro. De måtte arbejde hurtigt, da de blev kontaktet af den danske sundhedsvæsen. Nu - efter ganske få dages omstilling, massefremstiller de visirer til brug på de danske sygehuse.  

se filmen på Dr

Læs historien fra Vinks perspektiv og hvordan vi ser et Danmark der rykker sammen ved at være adskilt længere nede på siden her. Du finder også historien på Randers Amtsavis her!

Tak for kildemateriale til Idé-Pro

 

Hver vores rolle at spille i kampen for Danmark

Ved Corona krisens udbrud i Danmark kom det frem, at Danmark ville komme til at mangle værnemidler i form af bl.a. visirer til hospitalernes læger og sygeplejersker. Vi kendte på det tidspunkt ikke behovets omfang, men to af vore tekniske medarbejdere hos Vink Plast gik i gang med at designe og 3D printe mulige løsninger på rammerne til visirer. Vink Plast forhandler et meget bredt sortiment af klare plastmaterialer til afskærmninger, så vi havde flere muligheder for materialevalg til de meget vigtige visirer, der skal beskytte sundhedspersonalet mod smittefare. 

Inden vi havde færdigudviklet vort eget koncept hørte vi om Idé-Pro Skives meget hurtige udviklingsproces. De havde været i gang med samme proces som Vink Plast, men de havde taget skridtet videre og fremstillet et sprøjtestøbeværktøj til selve visirets ramme. Det havde de gjort på kun tre dage efter godkendelse af en 3D printet prototype hos Region Midtjylland.

I den nuværende sundhedsmæssige krise, mente vi hos Vink Plast, at det var vigtigere at have en effektiv forsyningskæde til sundhedssektoren end mange forskellige designs, der kæmper om de trods alt begrænsede materialemæssige ressourcer, hvad klare afskærmningsmaterialer angår. Vink Plasts Business Development Manager Jan Busk, kontaktede derfor administrerende direktør Morten Nors hos Idé-Pro Skive og foreslog, at man etablerede et samarbejde. Vink Plast skulle forsøge at dække Idé-Pros behov for klare materialer, mens Idé-Pro producerede deres nyudviklede ramme til visirerne i store mængder på deres sprøjtestøbemaskiner.

Samarbejdet blev etableret. Vink Plast er en del af en stor international plastkoncern. Det leverandørnetværk man har etableret i hele Europa, har indtil videre sikret produktion af en meget stor mængde visirer. Der er etableret samarbejde med en lang række underleverandører, der både stanser og laserskærer de nødvendige klare materialer til selve beskyttelsesvisiret. Man har måttet handle hurtigt, for hele verden har i øjeblikket det samme behov for værnemidler, så plastproducenterne af klare plastmaterialer har virkelig fået udfordringer i forhold til deres kapacitet. Alle har vist meget stor vilje til at opfylde det behov der er for værnemidler, men behovet er opstået så pludseligt og så voldsomt, så produktionskapaciteten hurtigt er blevet fyldt. Normalt kan leveringstider på 2-3 uger accepteres i industrien, men i øjeblikket skal behovet dækkes fra dag til dag. Det er den udfordring Idé-Pro og Vink Plast i fællesskab har forsøgt at løse.  

Hos Vink Plast er vi glade for at vi droppede vores egen udvikling og i stedet allierede os med en virksomhed, der var meget længere fremme i udviklingsprocessen. Både Morten Nors hos Idé-Pro og Jan Busk hos Vink Plast er enige om, at det lige nu drejer sig om at dække sundhedssektorens behov mere end udvikling af nye og ret ensartede produkter. Derfor er et samarbejde, hvor man forener hver sine særlige kompetencer af enorm stor vigtighed for det danske samfund i den nuværende alvorlige sundhedskrise.  

Fra udvikling til produktion på 5 dage
klik & se ide-pro's timeline!

Mere information om visirmaterialet?

du finder det her!

Spørgsmål om plastanvendelser indenfor medical området?