Danmarks første DGNB Diamant certificerede byggeri!

Middelfart Rådhus har netop fået Danmarks første DGNB Diamant certificering. Det stod klart efter en fagjury bestående af Green Building Council Denmark, Akademisk Arkitektforening og Danske Arkitektvirksomheder tildelte udmærkelsen sidst i september 2018. På Middelfart Rådhus er der anvendt Larson aluminiumsandwich plader leveret af Vink Plast. Læs mere om facadeløsningen længere nede på siden. 

Læs mere om DGNB certificeret byggeri her!

Særdeles strenge krav til facadepladerne.... Blev mødt!

For at komme i betragtning til det DGNB Platin/Dimant certifikat stilles de højeste krav til materialevalg og herunder energiudnyttelse. Larson® FR plader til facadebyggeri har B-s¹,dº iht. UNE EN 13501-1, som ét af de eneste aluminiumsandwich produkter på markedet. Der er flere kvaliteter, der er helt chrom- & blyfri, hvilket også er tilfældet med de anvendte plader på Middelfart Rådhus. Tykkelsen på lak-laget er på kun 31 my lakeret med PVdF lak i farven Champagne Metallic. Pladerne er EPD godkendte. Da Middelfart Rådhus ligger tæt på vandet, så blev tykkelsen på bagsidebeskyttelsen derfor også forøget, således at den saltholdige luft ikke vil medføre korrosion af pladerne. På trods af omgivelserne nær vandet, kunne der alligevel gives 10 års garanti på pladerne.

Vink Plast bistod Fjeldsø Enterprise (de ansvarlige montører på projektet) med tilpasning af pladerne til de ønskede størrelser, imens Fjeldsø Entreprise stod selv for bearbejdningen af pladerne til kassetter. 

Kassette konstruktionen designet til at tillade lysindfald samtidig med at de bibeholder et minimalt varmetab til trods for de særdeles store vinduespartier. Det står som et moderne, stilrent byggeri som nu også har opnået Diamant certificering! 

Middelfart Rådhus er designet af Henning Larsen og opført som totalentreprise af 5E Byg. Rådhuset åbnede i august 2017.

Vil du vide mere om Larson facadeplader?
 
Per  Nørgaard
Eller ta' direkte kontakt med Per Nørgaard Salgskonsulent, Byggeri, Byg