Glasfiber (GRP) har en række fordele over metal

 

Vink Plast har talt med Heine Kjelgaard fra Noe Dahl A/S, der laver svejse- og smedearbejde for mange typer virksomheder omkring i landet. Han er blevet stor tilhænger af riste i glasfiber som et alternativ til stålriste. Glasfiber vejer nemlig mindre og er lettere at tilpasse, når de står ude hos en kunde.

Lettere at arbejde med

Glasfiberristene bliver typisk brugt som skridsikre gangbroer, platforme og gangarealer, hvor der kan flyde væsker. Materialet er meget holdbart, ruster ikke og er næsten vedligeholdelsesfrit.

“Det er noget nemmere at have med at gøre”, siger Heine Kjelgaard.

“Vi behøver ikke måle op ude på stedet på forhånd. Vi skal bare bruge en tegning med nogle grove mål, så kan vi få en rist i glasfiber til at passe. Vi kan nemt tilpasse dem og selv lave huller til at skrue dem fast. Det betyder ikke noget, hvis det viser sig, at der er en stolpe i vejen eller den slags. Det er noget andet med stål og jernriste, hvor vi skal måle meget nøjagtigt op på forhånd”, siger Heine Kjelgaard.

Riste der passer til formålet

“Det er også nemmere at håndtere en enkelt mand, fordi det er lettere. Det er også en fordel for kunden, når der skal gøres rent, da de er lettere at løfte op,” tilføjer han.

“En anden fordel er, at vi kan få ristene præcis, som vi vil have dem. Vi kan vælge størrelse, tykkelse og maskestørrelse, så det passer til formålet”, siger Heine Kjelgaard.

Billederne viser eksempler på arbejde lavet af Noe Dahl A/S. Ristene i glasfiber (GRP) er leveret af Vink Plast.

Find ud af mere om Eurograte glasfiberriste her

Vil du vide mere om Eurograte GRP?

Udfyld formularen så vender vi tilbage til dig
Lene  Hyldgaard
Eller ta' direkte kontakt med Lene Hyldgaard GRP Produkt specialist, Industri & bearbejdning