Dansk opstart vil skabe grønne fællesskaber med kuppeldrivhuse i genanvendt akryl

 

NJORDs kuppeldrivhuse skal skabe bæredygtige rum. Grøn livsstil, dyrkning og nabofællesskab er nøgleord for den danske opstart, der bruger genanvendt akryl fra Vink til deres drivhuse.

Bæredygtighed er afgørende for den innovative danske designvirksomhed NJORD. Derfor har de valgt at bruge Green Cast akrylplader fra Vink Plast til deres unikke drivhuse, der er designet med fokus på et cirkulært materialeforbrug med genanvendt akryl og aluminium. 

Det særlige ved Green Cast er, at pladerne er fremstillet af genanvendt akryl og kan genanvendes igen og igen.

“Det er super vigtigt for os at være så bæredygtige som overhovedet muligt,” siger Paya Hauch Fenger, udviklingschef hos NJORD.

“Vi har valgt Green Cast, fordi det er 100% genanvendt og produceret i EU. Akryl har derudover også en masse gode egenskaber i forhold til for eksempel glas. Det vejer mindre og isolerer bedre,” siger hun.

Vink er både leverandør og skærer pladerne på de specielle mål, der skal bruges til de hexagonale plader, der er karakteriske for NJORDs drivhuse. Resterne også kaldet afskær bliver genanvendt som en del af Vinks returordning, hvor akrylrester bliver lavet til nye plader i samarbejde med producenten af Green Cast.

NJORDs drivhus kan blandt andet opleves på Building Green i Forum i København den 3. og 4. november 2021, hvor det er opstillet i caféen.

Vink Plast er meget glade for at bidrage med et genanvendeligt produkt til en spændende virksomhed, der bruger vores produkter på en innovativ og kreativ måde.

Green Cast®: Fremtiden for akryl

Beskyttelsen af vores natur og vores ressourcer får heldigvis en stadig større betydning i dagens samfund. Med Vink® PMMA Green Cast® tager vi et stort skridt i en bæredygtig retning, da det er produceret af 100 % R-MMA (recycled methyl methacrylate monomer). Fremstillingen af Vink® PMMA Green Cast® starter med indsamlingen af PMMA affald. Dels overskudsmaterialer fra produktion og dels fra udtjente produkter (f.eks. displays, skilte, montrer og Vink® PMMA Green Cast® afskærmninger).

Særligt om Green Cast®:

  • Samme optiske egenskaber som virgin akryl
  • Samme mekaniske og fysiske egenskaber som virgin akryl
  • Samme levetid som virgin akryl
  • Kan bearbejdes og formes lige så nemt som virgin akryl
  • Kan digital printes med lige så flotte resultater som virgin akryl
  • Kan regenereres igen og igen
  • LED kvalitet i klar hvid med mat/blank overflade
  • LED skiltning i klar hvid for maksimal effekt

Vil du vide mere om Green Cast®?