Royal Run med Kronprins Frederik i spidsen bruger medaljer af genbrugsplast fra Vink

 

Tusindvis af deltagere ved det årlige motionsløb Royal Run, hvor kronprins Frederik løber med, får i år medaljer i genbrugsplast om halsen. Arrangørerne var ude efter en mere bæredygtig løsning end tidligere, og derfor faldt valget på medaljer produceret i Green Cast® , som er genanvendt akryl leveret af Vink Plast. Skiltefabrikken.nu i Ribe har produceret medaljerne.

Vink Plast har leveret 600 kvadratmeter Green Cast genbrugsakryl til Skiltefabrikken.nu i Ribe, der producerer medaljerne til Royal Run, der forventes at have omkring 90.000 deltagere den 6. juni 2022, når løbet afvikles i flere byer rundt omkring i landet.

Materialet til medaljerne, Green Cast -akryl, bliver fremstillet af granulat, der stammer fra udtjente produkter og afskær i produktionen hos Vink Plast, Skiltefabrikken.nu og andre steder.

Vink har et retursystem for akryl, der netop skal bruges til at lave nye Green Cast akrylplader. Vi samler både afskær og rester i vores egen produktion og indhenter rester fra større kunder, så vi kan sende en stor mængde rester afsted samlet.

Halverer CO2-udslippet

Green Cast-pladerne har et CO2 udtryk, der er under halvt så stort som akrylplader produceret fra ny, desuden er der helt styr på plastresterne, så det bliver genanvendt i stedet for at ende steder, hvor plast ikke hører hjemme.

Alene i Vinks egen produktion samler vi 18 tons akryl om året til genanvendelse, og takket være vores returordning med vores kunder, forventer vi at genanvende mere end 40 tons om året.

Billede: Kvalitetstjek hos Skiltefabrikken.nu

Bevæg dig for livet
Vinks returordning, som Skiltefabrikken er en del af, var medvirkende til, at Royal Run valgte medaljer af genbrugsplast denne gang. Vi er stolte over, at have leveret materialerne og bidraget til mere genanvendelse.

Royal Run er arrangeret som led i samarbejdet "Bevæg dig for livet", der har til formål at få danskerne til at bevæge sig mere. Kronprins Frederik løber traditionen tro med i løbet.

Tak til Skiltefabrikken.nu for at fremstille en rigtig god løsning, som giver deltagerne et minde med hjem om løbet.

 

Green Cast®: Fremtiden for akryl

Beskyttelsen af vores natur og vores ressourcer får heldigvis en stadig større betydning i dagens samfund. Med Vink® PMMA Green Cast® tager vi et stort skridt i en bæredygtig retning, da det er produceret af 100 % R-MMA (recycled methyl methacrylate monomer). Fremstillingen af Vink® PMMA Green Cast® starter med indsamlingen af PMMA affald. Dels overskudsmaterialer fra produktion og dels fra udtjente produkter (f.eks. displays, skilte, montrer og Vink® PMMA Green Cast® afskærmninger).

Særligt om Green Cast®:

  • Samme optiske egenskaber som virgin akryl
  • Samme mekaniske og fysiske egenskaber som virgin akryl
  • Samme levetid som virgin akryl
  • Kan bearbejdes og formes lige så nemt som virgin akryl
  • Kan digital printes med lige så flotte resultater som virgin akryl
  • Kan regenereres igen og igen
  • LED kvalitet i klar hvid med mat/blank overflade
  • LED skiltning i klar hvid for maksimal effekt

Vil du vide mere om Green Cast®?