Forskellige PP plastemner

PP plast (polypropylen)

plader, rundstænger og svejsetråd

PP (polypropylen) er et prisbilligt materiale, som der findes mange anvendelsesmuligheder for. PP plast er bestandigt over for væsker og opløsningsmidler og de fleste kemikalier, hvilket gør det specielt anvendeligt inden for den kemiske industri og levnedsmiddelindustrien blandt andet til rørsystemer, kar, beholdere, filtre, pumpedele samt emner som autoklaveres.

Hvilken PP plast skal du vælge?

PP-H AlphaPlus®
AlphaPlus® henviser til krystalstrukturen i pladen, som er optimeret til at være højkrystallinsk (indeholder små krystaller). Det giver en mekanisk stærkere plasttype både i forhold til stivhed, krybestyrke og især kemisk modstandstyrke. Materialet er klart bedre end normal PP-H især i drift, hvor det er udsat for vedvarende stress både mekanisk og kemisk. Det giver en længere levetid som f.eks. anvendt i konstruktioner af tanke eller lignende konstruktioner end normal PP-H.

AlphaPlus® kan være et materiale at overveje, hvis man skal erstatte PDVF eller PTFE med et PFAS-frit materiale i en applikation. Det er dog ikke en en-til-en erstatning, men har en sammenlignelig profil på flere parametre.

Egenskaber:
Højere E-modul og stivhed
Bedre svejseegenskaber
Høj slagstyrke
Bedre krybemodstand 
Forbedret kemikalieresistens og overlegen spændingsrevnemodstand
Er ikke UV-stabilt, men kan fremstilles i en UV-stabiliseret udgave

Køb her

PP-H (Homopolymer)
PP-H er den type PP som tåler den højeste driftstemperatur og kan anvendes sammen med varmt vand op til 100°C. Kvaliteten tåler også autoklavering en del gange. PP-H har mindre slagstyrke end PP-C ved lave temperaturer og derfor anbefales det ikke, at have anvendelses- eller montage temperaturer på under 0°C.

Egenskaber:
Ca. 30% stivere end PEHD
Lav vægt
Lav pris
Høj anvendelsestemperatur også i fugtige/våde miljøer
Den kemiske resistens er meget bred.
Er ikke UV-stabilt, men kan fremstilles i en UV-stabiliseret udgave

Køb her

PP-C (Copolymer)
PP-C har en anvendelsestemperatur ned til -20°C.  Kvaliteten har meget høj udmattelsesstyrke, og tåler vibrationer og slag og er den bedste af alle PP typer på disse parametre. Mekanisk er PP-C ikke så stiv som PP-H. PP-C er nemmere at vakuumforme end PE og PP-H og det er muligt at lave hængselfunktion i PP-C ved at lave bukke spor direkte i emnet.
 

Egenskaber:
Ca. 10% stivere end PEHD
Lav vægt
Lav pris
Den maksimale anvendelsestemperatur i fugtige/våde miljøer er 80°C
Den kemiske resistens er meget bred
Er ikke UV-stabilt, men kan fremstilles i en UV-stabiliseret udgave

Forespørgselsvare - kontakt os på 89 11 01 00

PPs
PPs er en brandhæmmende PP-kvalitet. Materialet er en syndiotaktisk PP, hvilket giver dårligere mekaniske og kemiske egenskaber end normal PP-C og PP-H, der begge er ataktiske polypropylener. Materialet har stadig god svejsbarhed og ses ofte brugt i forbindelse med f.eks. udluftningsanlæg i offshoreapplikationer eller hvor der er stærke kemiske dampe som normal ventilation ikke tåler. Fås også i rør til sådanne formål.

Egenskaber:
Brandhæmmende
Højere slagstyrke end PP-C eller PP-H
Mindre stivhed og overflade hårdhed end PP-C og PP-H
God svejsbarhed
Er ikke UV-stabilt, men kan fremstilles i UV-stabiliseret udgave 

Køb her

PP-EL-H / PP-EL-s
PP-EL-H er en elektrisk ledende PP-H. Materialet er tilsat elektrisk ledende partikler som udledes statisk. PP-EL-H har en lav overfladeresistens og er ideel til brug i potentielt eksplosive atmosfærer (ATEX). I opbygningen af PP-EL-S er materialet tilsat et flammehæmmende additiv. Det er muligt af få pladerne PP-EL-H som produkter med glas- eller bomuldsliner limet fast på konstruktionen (SIMONA® PP-EL-SK, SIMONA® PP-EL-GK).

Forespørgselsvare - kontakt os på 89 11 01 00

SIMOLIFE PP
Fås som PP-C og PP-H og er fremstillet til at være nem at vakuumforme til proteser og skinner med direkte patient kontakt.

Alle SIMOLIFE-produkter er fysiologisk sikret og certificeret som biokompatible i henhold til EN ISO 10993-5/-10. Det betyder, at materialet må anvendes i direkte kontakt med menneskets hud. SIMOLIFE PP er modstandsdygtigt overfor sved, kosmetik, hudcremer, rengøringsmidler og desinfektionsmidler. 

Køb her

PP-skum
Opskummet PP bruges til at bygge letvægtsløsninger og fås med vægtfylde helt ned til 0,6 g/cm3, hvilket er 30% mindre end normal PP. Fås UV-stabiliseret og fødevaregodkendt i flere farver. Har struktur i overfladen. Det giver et pænt udseende og skjuler lettere ridser.  

Forespørgselsvare - kontakt os på 89 11 01 00

PP-SK og PP-GK
SK og GK er linere som er lagt ind på bagsiden af PP pladen under ekstruderingsprocessen. Det gør det muligt at lime materialet fast på overflader som f.eks. stål, glasfiber og beton.


SK - er en polyester stofliner
GK - er en glasfiberliner


Alle vores PP kvaliteter – PP-C, PP-H, PP AlphaPlus® - kan fremstilles med liner alt efter tykkelse. Levering i ruller og plader er muligt, men ruller kræver ofte en minimumsmængde.


Normale applikationer med PP er f.eks. som linere i tanke eller limet på et gulv i et arbejdsområde som udsættes for aggressive kemikalier.

Forespørgselsvare - kontakt os på 89 11 01 00

PP kan det meste

PP er et delkrystalinsk materiale, som er resistent i forhold til de fleste kemikalier og praktisk taget ikke optager vand. Det er elektrisk isolerende, hvilket åbner op for mange applikationer indenfor elektronik- og maskinindustrien. PP kan også svejses og indgå i applikationer med andre plasttyper til f.eks. fremstilling af vandtanke og renseanlæg for vand. Bemærk dog at PP angribes af stærke oxydationsmidler og at det ikke egner sig til emner der udsættes for slid. Samtidig mister PP meget af sin stivhed med stigende temperaturer.

Kendte PP plasttyper fra Vink Plast inkluderer Vikuprop®, PP DWU, PP DWST og AlphaPlus®

Særligt om PP plast:

  • Høj kemisk resistens
  • Tåler varmtvand & meget lav fugoptagelse
  • Høj elektrisk isolation
  • Lav vægtfylde
  • Høj udmattelsesstyrke & slagstyrke
  • God svejseevne & hydrolyseresistent
  • Anvendelse bør dog undgås ved: Frostgrader (bliver skørt), koldflyder ved store mekaniske påvirkninger og angribes af UV-stråling ved udendørs anvendelse

Vil du vide mere om PP?