BSE/TSE free

Dyrerester (Animal Origin) i plast - BSE/TSE

Hvorfor er BSE (Bovine Serum Albumin) og TSE (Transmissible Spongiform Encephalopathy) udsat for stor opmærksomhed og bekymringer?

Nervenedbrydelige sygdomme er forårsaget af Prion (PrPsc) – et smittefarligt protein uden DNA eller RNA. Prion er en type protein som på ekstraordinær vis kan nedbryde normale proteiner i hjernen. Prion sygdomme kan ramme både mennesker og dyr og er ofte spredt til mennesker gennem inficerede kødprodukter. Den mest udbredte form for prion sygdomme, der rammer mennesket er Creutzfeldt-Jakob nervesygdommen.

Risiko analyser anses som en acceptabel metode for at vise, at tilstedeværelsen af PrPsc er minimal. Via EMEA/401/01 måles risikoen for at transmitere dyr TSE via medicinal produkter. 

I fremstillingsprocesser skal man sandsynliggøre, at tilstedeværelsen af dyr- eller menneskerester er nedbrudt i materialer og processer (råvarer, additiver  og udstyr).

Herunder kan du downloade erklæring fra Vink Plast i en version på både engelsk og dansk. Du kan altid kontakte kundeservice, hvis du har spørgsmål til dette. Vink Plast har også en ingeniør du kan tale med, og vores indkøbsafdeling køber vare fra de største brands i branchen, med rette iso-certificeringer, så du altid får produkter af højeste kvalitetsprodukter.