Plast & fødevarer

EU-lovgivning om fødevarekontaktmaterialer - Regulation (EC) No 1935/2004Vink forhandler en lang række materialer bestemt til kontakt med fødevarer, der lever op til det nye regulativ EC 1935/2004.

Registrering hos Fødevarestyrelsen

I henhold til fødevarelovens § 281 jf. § 15 i autorisationsbekendtgørelsen skal alle fødevarevirksomheder og virksomheder, der håndterer materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer registreres hos Fødevarestyrelsen. Da Vink forhandler materialer og emner til direkte kontakt med fødevarer, er Vink registreret hos Fødevarestyrelsen.

Download vores kontrolrapport

Download "Plast og fødevarer" fra Vink Plast

Læs mere om REACH og RoHS i menuen til venstre.

Overensstemmelseserklæringer

Vink Plast tilbyder overensstemmelseserklæringer - i h.h.t. gældende EU lovgivning - på de materialer i vores sortiment der er egnede til kontakt med fødevarer (FKM - fødevare kontakt materialer). Følgende er udsnit fra Fødevarestyrelsens rapport om samme:

"I EU er der krav om, at FKM virksomheder og deres leverandører af fx halvfabrikata skal overholde krav om god fremstillingsmæssig praksis. Myndighederne skal kontrollere, at dette sker. I Danmark er der krav om at FKM virksomheder skal være registreret hos Fødevarestyrelsen, og de er omfattet af den offentlige kontrol. Se bagatelgrænser for registrering. Kravene i lovgivningen gælder producenterne/importører af udgangsstoffer, halvfabrikata og færdige FKM.

Producenter af udgangsstoffer som kemiske enkeltstoffer er ikke omfattet af EU’s forordning om god fremstillingsmæssig praksis og disse virksomheder er derfor heller ikke omfattet af det danske krav om, at virksomheder indenfor FKM området skal registreres. Det samme gælder virksomheder, der producerer eller importere FKM af sten og læder. Konsekvensen af, at disse virksomheder ikke registreres er, at deres FKM ikke kontrolleres direkte i de ansvarlige virksomheder, men andet steds i kæden, fx hos deres kunder i detailhandlen.

I nogle af de specifikke EU regler om FKM, fx plast og genvundet plast er der listet krav til indhold i overensstemmelseserklæringer."

Vil du vide mere om plast og fødevarekontakt?

Udfyld formularen så vender vi tilbage til dig
Jan  Busk
Eller ta' direkte kontakt med Jan Busk QHSE- & CSR-manager, Ledelse