PMMA plast

plader, rundstænger og rør

Der kan fremstilles meget smukke produkter af PMMA - også kendt som polymethylmethacrylate eller i daglig tale akryl - og derfor anvendes materialet meget til dekoration  (Læs mere om reklameanvendelser) og flere former for byggeri (Læs mere om afskærmning indenfor byggeri). Men særligt indenfor industrielle anvendelser har PMMA længe været populært takket være dets optiske egenskaber. 

Klare fordele, gennemtestet materiale

Allerede før 2. verdenskrig begyndte man at bruge PMMA (akryl) til ruder i fly. Formede dele i PMMA finder anvendelse mange steder som kabinetter og andre dele til maskiner og apparater. PMMA-rør bruges meget til vandstandsglas og lignende. Til massefabrikation anvendes PMMA til en lang række emner, og her ser man ofte materialet blandet med andre materialer for at give optimale egenskaber. Vink Plast fører akryl (PMMA) i form af både plastplader, plastrør og plaststænger. I pladeform hedder vores akryl Perspex® eller Green Cast® (genanvendt akryl) og det anvendes indenfor flere områder. Vi har inddelt vores leveringsprogrammer til at inkludere dem som er mest relevant. Kontakt os for information om special kvaliteter.

Særligt om PMMA (akryl):

  • Et optisk smukt og klart materiale
  • Stor stivhed
  • ​Høj overfladeglans og hårdhed
  • Resistens over for basiske opløsninger og fortyndede syrer samt upolære opløsningsmidler
  • Et sikkert vejrbestandigt (UV-stråling) materiale
  • Bemærk at PMMA bør undgås ved: Anvendelse med stærkere opløsningsmidler, kontakt med alkohol, benzin og koncentrerede syrer samt ved høje spændingskoncentrationer

Vil du vide mere om PMMA?