PS plast

plader/ark

PS (polystyren) plader og ark (ved Vink markedsført som Vikureen®) anvendes i meget stor udstrækning til formning af dele til reklameindustrien, til skilte og til moderat påvirkede skærme, kabinetter og lignende til elektro- og maskindele. Som klart materiale finder PS anvendelse til skærme, forsatsruder og til billedindramning.

 

PS er en økonomisk plasttype

Til massefremstillede emner er der en mængde anvendelser med PS, og det er især emner i den billige ende, man finder fremstillet af PS. Det kan være legetøj, kontorartikler, indsatse til skuffer og meget mere. Når der anvendes PS, er det meget ofte, fordi prisen har en afgørende indflydelse. Men PS indgår tit i blandingsmaterialer med andre termoplastiske materialer, og i disse tilfælde kan man komme frem til særdeles gode løsninger med et smukt udseende samt gode mekaniske egenskaber.

Særligt om PS:

  • God stivhed og formningsegenskaber
  • Gode elektriske isoleringsegenskaber
  • Resistens over for mange syrer og baser
  • Uproblematisk sammen med levnedsmidler
  • PS bør anvendes med forsigtighed ved: Kontakt med opløsningsmidler, anvendelser udendørs (nedbrydes af UV-stråler) og ved temperaturer væsentligt over almindelige rumtemperatur samt ved krav om høj slagstyrke

Vil du vide mere om PS?