Biopanel biokomposit plader

Fuldt ud genanvendelige biokomposit plader opbygget af hamp fibre og PLA (PolyLaticAcid eller Polymælkesyre). Som resultat er pladerne circulære (cradle-to-cradle), da de er  biologisk nedbrydelige. Det giver et minimalt CO2 aftryk sammenlignet med tilsvarende materialer. Pladerne er oprindeligt designet til at fungere som et miljøvenligt skiltemateriale til cykelruter og skilteløsninger. I dag anvendes de til mange applikationer herunder også til dekoration og interiør. Når pladerne er udtjente, kan de knuses og genanvendes i nye plader. Rester som ikke længere kan genanvendes bruges som kompostgødning. Pladerne indgår derfor også ganske naturligt i vores take-back ordning. For nærmere herom klik på logoet herunder.

Del af Vink Take-Back Ordningen

BioPanel plader produceres til vores kunder Afskær og brugte pladersendes retur til BioPanel Genanvendes til nye plader eller kompost Dyrkning af hamp til fibrefra omkringliggende marker

Miljøvenlig, cirkulært plademateriale af hamp og PLA

BioPanel er et biologisk nedbrydeligt plastplademateriale velegnet til mange forskellige anvendelser. BioPanel består af 100% biobaserede materialer med industrihamp og en termoplastisk mælkesyrebiopolymer (PLA) som komponenter. Produktionen af BioPanel resulterer i op til 99 % mindre CO2-emissioner sammenlignet med konventionelle materialer. Desuden forhindrer brugen af BioPanel restaffald, da udtjent materiale kan anvendes som gødning på hamp markerne de oprindeligt blev høstet fra. BioPanel er brun eller sort i farven. Holdbarheden afhænger af den specifikke anvendelse. Til udendørs skilte f.eks. garanterer vi holdbarhed på mindst 10 år. Produktionen af Biopanel finder sted ved lavere temperaturer end andre HPL typer, hvilket også bruger mindre energi. 

Særligt om Biopanel:

  • Består udelukkende af fornyelige plantebaserede råmaterialer
  • BioPanel udleder op til 99 % mindre CO2 end alternativer
  • Komposterbar i henhold til EN 13432 standarden
  • Beskyttes af en miljøbevidst PVC-fri folie ved levering.
  • Mekanisk styrke sammenlignelige med ABS
  • BioPanel har en holdbarhed på mindst 10 år
  • BioPanel er genanvendeligt og biologisk nedbrydeligt
  • Findes i brun og sort - 3 og 6 mm
  • Bør beskyttes i stærk sollys - UV følsomt

Vil du vide mere om Biopanel?