Biopanel bio-polymer (PLA) hamp-mix plader

Fuldt ud genanvendelige biopolymer plader, hvor eneste anden tilsætning er hamp fibre. Resultatet er i sandhed unikt. Circulære (cradle-to-cradle) fuldt ud biologisk nedbrydelige plader uden spild med minimalt CO2 aftryk. Oprindeligt er pladerne designet som et miljøvenligt skiltemateriale til cykelruter og skilteløsninger i den Hollandske natur. I dag anvendes de til mange applikationer herunder også til dekoration og interiør. Rene rester fra produktion og efter pladerne er udtjent er 100% genanvendelige enten som nye plader eller som gødning på de selvsamme hamp marker fibrene kom fra. Pladerne indgår derfor også ganke naturligt i vores take-back ordning. For nærmere herom klik på logoet herunder.

Del af Vink Take-Back Ordningen

BioPanel plader produceres til vores kunder Afskær og brugte pladersendes retur til BioPanel Genanvendes til nye plader eller kompost Dyrkning af hamp til fibrefra omkringliggende marker

Miljøvenlig, cirkulært plademateriale af hamp og PLA

BioPanel er et bæredygtigt, cirkulært og bionedbrydeligt plastplademateriale velegnet til mange forskellige anvendelser. BioPanel består af 100 % biobaserede materialer med industrihamp og en termoplastisk mælkesyrebiopolymer (PLA) som komponenter. Produktionen af BioPanel resulterer i op til 99 % mindre CO2-emissioner sammenlignet med konventionelle materialer. Desuden forhindrer brugen af BioPanel restaffald, da selv fuldt udtjent materiale kan anvendes som gødning på hamp markerne de stammede fra. BioPanel er brun eller sort i farven med den naturlige farve fra de anvendte komponenter. Holdbarheden af BioPanel afhænger af den specifikke anvendelse. Til udendørs skilte f.eks. garanterer vi holdbarhed på mindst 10 år. Produktionen af Biopanel finder sted ved lavere temperaturer end andre HPL typer, hvilket kræver mindre energi. 

Særligt om Biopanel:

  • Består udelukkende af hurtigt fornyelige plantebaserede råmaterialer
  • BioPanel udleder op til 99 % mindre CO2 end sine alternativer
  • BioPanel er stærkt og relativt let
  • Beskyttes af en miljøbevidst PVC-fri folie ved levering.
  • Lette og med samlignelig styrke som konventionel HPL
  • BioPanel har en holdbarhed på mindst 10 år
  • BioPanel er genanvendeligt og biologisk nedbrydeligt
  • Findes i brun og sort 3 og 6 mm
  • Bør beskyttes i stærk sollys - UV følsomt

Vil du vide mere om Biopanel?