Forstå teknisk laminat på to minutter

Plastkompositter

med fibre i papir, glas eller bomuld

Plastkompositter er en type plast, der ofte bliver valgt for sin gode elektriske isoleringsevne, høje mekaniske styrke, lette vægt og en høj anvendelsestemperatur sammenlignet med andre typer af plast. Plastkompositter består af fibre, der er lagt i lag, som er imprægneret med hærdet plast.

Vink Plast leverer et bredt sortiment af plastkompositter fremstillet i henhold til standarderne EN 60893 og DIN 7735. Materialerne er anvendt i en lang række krævende applikationer i industrien, hvor der stilles store krav til materialets egenskaber.

Plastkompositter til specialopgaver 

Vink Plasts plastkompositter består af en lang række specialkvaliteter - alle med egenskaber, som er tilpasset forskellige behov. De forskellige typer af fibre i glas, papir eller bomuld kan kombineres med forskellige resiner og det skaber talrige kvaliteter med hver sine unikke egenskaber. Her kan vi hjælpe med at finde det bedste materiale til opgaven, både når det gælder egenskaber og pris.

Fakta om plastkompositter:

  • Anvendes i transformatorer, producenter af elektriske generatorer, elektronik, kontakter, vindmøller og meget mere.
  • Mulighed for fremstilling af specialkvaliteter med egenskaber tilpasset specifikke applikationer.
  • Plastkompositter kan leveres som halvfabrikata i plader og emnerør.
  • Færdige komponenter fremstilles efter tegning.
  • Kundespecifikke løsninger er vores speciale.

Applikation: Busbar-holder isolerer ved stærk strøm

Busbar-holdere findes inden for mange industrier, hvor der bliver produceret strøm - for eksempel vindmøller. Teknisk laminat er ofte anvendt hertil, da det er elektrisk isolerende, og det kan anvendes ved relativt høje temperaturer sammenlignet med andre plasttyper (op til 160-180 grader). Den tekniske laminat er samtidig lige så stærk i fiberretningen som aluminium, men vejer under det halve.

Alle disse egenskaber gør det til et oplagt materialevalg, samtidig med at materialet kan tilpasses alt efter behov, da vi kan vælge forskellige fibertyper og resiner, der ændrer på materialets egenskaber.

Vil du vide mere om Plastkompositter?

Udfyld formularen så vender vi tilbage til dig