Viborg
Streetmekka

Gallina-facadeplader: Lukker lyset ind, holder vejret ude

Gallina arcoPlus-pladerne er velegnede til bygninger, hvor man ønsker at bringe blødt dagslys ind, samtidig med at man undgår store glaspartier, der kan gøre bygningen gennemsigtig. Dette materiale kombinerer æstetik, isolering og lysindfald på en enestående måde, hvilket skaber et behageligt og funktionelt rum.

EPD og LCA dokumentation er på plads, hvilket snart bliver et krav for alle byggematerialer i EU.

Isolerende skal på gammel lagerhal

Den gamle Vestas-lagerhal i Viborg er i dag omdannet til det pulserende kulturhus, GAME Streetmekka, ved hjælp af det innovative materiale Gallina arcoPlus. Facadepladerne fra Gallina blev brugt på tilbygningerne på facaderne og taget.

De lukker et blødt lys ind i bygningen og yder samtidig fremragende isolering. Det giver en energibesparende effekt, da pladerne både kan bidrage til at reducere behovet for elektrisk lys og opvarmning/nedkøling af bygningerne.

Pladerne er tilgængelige i forskellige farver, og her blev der brugt opale plader, der giver et naturligt lys uden gennemsigtighed.

Projektet fra 2018 vandt flere priser, herunder ICONIC Awards 2019 og Archdaily's Building of the Year Award, for sin visionære arkitektur og brug af innovative materialer.

Gallina arcoPlus-pladerne bidrog til at skabe et indbydende og lyst interiør, samtidig med at de opretholdt god isolering og gav bygningen et karakteristisk udseende. GAME Streetmekka Viborg er et inspirerende eksempel på, hvordan en tidligere industribygning kan omdannes til et dynamisk kulturhus. Gallina arcoPlus-pladerne har skabt et behageligt og inspirerende miljø for aktiviteter som parkour, basket, skate, bouldering, dans og musikproduktion.