Plast - billigst i længden 

Hvis en virksomhed skal bruge 100 meter Ø50 mm materiale for at producere en ordre, svarer det til ca. 1.840 kg. lejebronze. Til gengæld vil det kun kræve ca. 240 kg. PA 6 (Nylon). En meter lejebronze RG7 Ø51 mm vejer nemlig ca. 18,40 kg. En meter PA 6 (Nylon) Ø50 mm vejer til gengæld kun ca. 2,40 kg.

Det betyder, at man får mere end 7 gange så mange emner pr. kg. halvfabrikata ved at substituere lejebronze med PA 6 (Nylon), eller sagt på en anden måde, man får store vægt- og prisbesparelser pr. emne. Det betyder også, at der opnås store energibesparelser i hele forsyningskæden – fra værk til distributør, fra distributør til maskinbearbejder og fra maskinbearbejder til slutbruger.

Et plast-partnerskab formet over 50 år

Hos Vink Plast er navnet for PA 6 – Ertalon® 6 SA. Det har det været i 50 år, gennem vort langvarige partnerskab med Quadrant EPP.

Udover den meget lavere vægt skal man tage i betragtning, at Ertalon® 6 SA er hurtigere at bearbejde. Materialet kan bearbejdes maskinelt ved anvendelse af markant lavere maskinkræfter end ved bearbejdning af metaller. Det betyder mindre ressourceforbrug og mindre slid på maskinerne ved fremstilling af mekaniske komponenter. Det er således ikke uden grund, at Ertalon® 6 SA er blevet et meget anvendt konstruktionsmateriale indenfor stort set alle grene af industrien. Materialet er særdeles velegnet til relativt grove opgaver med meget slid. Udover de nævnte kontante fordele udmærker Ertalon 6SA sig bl.a. ved følgende gunstige egenskaber:

  • Ekstrem høj slidstyrke – lang levetid
  • Høj mekanisk styrke – stivhed, hårdhed og kompressionsstyrke
  • Gode dæmpningsegenskaber – lavere støj og dermed bedre arbejdsmiljø

Materialet finder i særlig grad anvendelse som:

  • Lejer, tandhjul og wireruller
  • Stjernehjul og transportsnegle i levnedsmiddelindustrien
  • Tandkranse, snekkehjul og glideplader i maskinindustrien generelt
  • Rørlejer og ruller i værftsindustrien.

Ertalon® 6 SA leveres i halvfabrikata i form af rundstænger, emnerør og plader, ligesom Vink Plast naturligvis tilbyder at levere færdige komponenter fremstillet i Ertalon® 6 SA. Til applikationer i fødevareindustrien leveres i en kvalitet, som er godkendt til direkte kontakt med fødevarer og dermed med en overensstemmelseserklæring.

Hos Vink Plast har vi altid sagt, at plast skal anvendes hvor det er forbundet med fordele. Når denne enkle regel efterleves, opnår man produkt-, produktions- og miljømæssige fordele.Det er vigtigt at huske, at man ikke blot kan overføre tolerancer og bearbejdningsdata fra det ene materiale til det andet. Denne designproces hjælper vore teknikere med. For mere information om dine muligheder for substitution eller for bestilling af gratis plastbehovsanalyse-besøg, bedes du udfylde formularen herunder. Måske vi også kan hjælpe dig til at spare... i længden.

Vil du vide mere om plast som erstatningsmateriale?