Færøske Brim Boats bygger hurtige både i PE-HD

Brim Boats er et færøsk firma, der bygger hurtige, robuste både med lav vedligeholdelse - indtil videre leverer firmaet både til Færøernes største lakseopdrætter.

Bådene, der kan sejle 60 knob, er bygget i sorte materialer for at beskytte mod solens stråler

Hvorfor har vi valgt netop PE-HD?

Rune Lobo Festirstein og Benjamin Holloway står bag virksomheden, der åbnede dørene i 2020.

Makkerparrets både får især deres gode egenskaber fra materialerne, de har valgt. De sorte både er fremstillet i PE-HD fra Vink Plast, der netop er velegnet til brug i maritime miljøer. Det giver en let båd, der samtidig er robust og kan holde til den vedvarende kontakt med havet.

“Vi har valgt sort PE-HD til vores både, fordi det er et meget holdbart materiale. Det er mere holdbart end glasfiber, som er en af de andre muligheder for materialer til både. Den sorte farve er valgt for at beskytte mest muligt mod UV-lys” siger Benjamin Holloway fra Brim Boats.

“Det er desuden vigtigt for os, at bådene kræver meget lidt vedligeholdelse. Derfor valgte vi PE-HD. Vores erfaring fra branchen er, at det er det rigtige materiale til lige netop de opgaver, som vores både skal løse”, siger Benjamin Holloway.

PE-HD er en almindelig anvendt type plast, der løser mange forskellige opgaver blandt andet inden for vandbehandling og akvakultur. Materialet er særligt kendt for sin lave fugtoptagelse, lave vægt, gode slagstyrke (også ved lave temperaturer) og gode friktionsegenskaber. 

Bliv klogere på PE og PE-HD her.

Vil du vide mere om PE?