Lastvogns-forhandler udnytter PE’s særlige egenskaber

 

Sand, grus og foder slider hårdt på trailere. Lastvognsforhandleren Ejner Hessel løser problemet med PE (polyethylen). Det er et særligt slidstærkt materiale, der både har minimal friktion og samtidig er mest modstandsdygtigt netop overfor slid via friktion. Det er som skabt til opgaven.

Ejner Hessel A/S i Brande udnytter til fulde PE’s egenskaber som materiale. Deres tiptrailere, som de sælger til kunder, der kører med sand, grus og foder, kan stort set ikke undvære det. I bunden af alle deres tiptrailere lægger de PE-1000 plader fra Vink, som er den mest holdbare udgave af vores PE.

“Vi lægger plastplader i alle vores tiptrailere, for det efterspørger vores kunder, og dem lytter vi til. Hvis du kører med foder eller sand og den slags, så skal du have plast i bunden. Det glider lettere af ved aflæsning, og du skal ikke have nogen til at gå og skovle bagefter,” siger værkfører hos Ejner Hessel i Brande Stefan Bredgaard.

Venstre: PE-plader i bunden af trailer bliver svejset sammen. Højre: Svejsearbejdet er færdigt og traileren er klar til brug.

Aflæsning går som smurt

En tung last, der samtidig er bevægelig, slider meget på overfladen i en trailer. Derfor er der brug for modstandsdygtighed over for slid. Den vigtigste grund til belægningen er dog, at sand, grus og foder skal læses af ved tipning. Vægten fra materialet og friktion fra overfladen vil normalt gøre det besværligt at få ud af anhængeren. Den skal løftes meget højt, og det giver mere slid og en ujævn og langsommelig aflæsning. PE har en meget lav friktionsværdi, og derfor løser det opgaven så godt.

PE kan svejses, så Ejner Hessel udstyrer selv deres tipvogne med PE-1000 beklædning, så de kan aflæsses hurtigt, sikkert og effektivt uden at sand, foder og andet sidder fast på ladet. Svejsning gør det samtidig let at udskifte en sektion, der er mere slidt. Du kan bare skære det mest slidte afsnit af og montere et nyt stykke i stedet for at skifte det hele.

Mest anvendte konstruktionsplast

PE er brugt indenfor praktisk talt alle forretningsområder. Transportanlæg for massegods (kul, korn eller sand), hvor man ofte bruger Quicksilver PE eller PE-HD 1000 til slidplader, beklædning og lignende. PE har gode friktionsegenskaber og er derfor meget god til applikationer, hvor godset har en glidende bevægelse hen over materialet.

Vælg imellem fire hårdheder

PE HD300 – velegnet til at beskytte overflader med mindre slid f.eks. lodrette overflader som vægge.

PE HD500 – Yder en god slidstyrke og bliver også brugt til sidebeklædning til tung last eller bundplader ved mindre belastning. Materialet bliver også anvendt til f.eks. skærebrætter. 

PE HD1000 – Meget slidstærkt og velegnet til brug ved meget slid med tunge materialer. 

Quicksilver 4000 – Ekstremt slidstærk, men også væsentligt dyrere. Samtidig er den dog mindre velegnet til svejsning netop på grund af materialets hårdhed.

Vi kan rådgive om valg af hårdhed til at løse præcis den opgave, du har brug for.

Læs mere på vores produktside for PE

Vil du vide mere om PE?