Vikugrate GRP plast

riste, profiler, bjælker og komplette systemløsninger

Vikugrate er navnet på Vink Plasts komplette program af glasfiberforstærkede plastriste og plastprofiler. Plast riste udmærker sig ved at være korrosionsresistente, nemme at tilpasse og så har de en lav vægt særligt i.f.t. metalriste og profiler.

Vikugrate GRP ruster aldrig!

Vikugrate GRP (glassfiber reinforced plastics) er et unikt proudkt, hvor alle dele er håndlavet. Det består af to hovedkomponenter: plast og glasfiber. Til produktionen laves der forme i standard mål hvori man hælder en meget nøje sammensat blanding af smeltet plast i. Ved en given dybde i formen ligger man glasfiber tråde ned på kryds og tværs hvilket gør at plasten ikke kan trækkes/vrides i stykker. Når lagene er nået til formens kant, afslutter man herefter den færdige plastrist således den får en rå overflade (hvis det er en gangrist) eller en glat overflade (hvis det eksemeplvis er til et rækværk eller gelænder). Vikugrate GRP er perfekt til byggerier indenfor kemisk industri, i saltholdige miljøer (f.eks. langs kystlinier) eller andre steder hvor korrosion typisk er et problem.

Vink Plast leverer også systemer i pultruderet plast - også forstærket med glasfiber - som kan anvendes til komplette løsninger af plastriste, plastprofiler samt gelændere-, rækværk-, trapper- og stiger i plast.

Særligt om Vikugrate:

  • Høj mekanisk styrke
  • Glimrende korrosionsbestandighed
  • Stort set vedligeholdelsesfri
  • Lav vægt
  • Høj slidstyrke
  • Nemt at bearbejde/tilpasse
  • Gode elektriske egenskaber 

Alle Vikugrate GRP dele kan bearbejdes med almindelige værktøjer. Produktprogrammet føres i flere farver. Datablade kan fremsendes ved henvendelse til Vinks kundeservice.

Vil du vide mere om Vikugrate?