VMX - Plast til procesudstyr

fødevaregodkendte og detekterbare materialer

VMX - 3 vejs detekterbare materialer

Forøg sikkerhed og effektivitet med det nye VMX (Visuel, Metal, X-ray) sortiment

 

Vores nye VMX plastmaterialer forøger din produktionskapabilitet ved at tilbyde tre forskellige former for detektering og dobbelt fødevaregodkendelse (EU 10/2021 og US FDA). Det nye sortiment omfatter fire materialer - PE 1000, PA, POM og PEEK - med hver sine unikke egenskaber, som kan dække stort set ethvert materialebehov i procesindustrien.

Vores nye sortiment af 3-detekterbare materialer

Et unikt sortiment af materialer tilpasset den hastigt udviklende detekteringsteknologi i fremstillingsindustrien indenfor fødevarer, vil ikke kun forbedre sikkerheden, men også hjælpe med at opnå mål indenfor bæredygtighed samt forbedre produktionskapabiliteten. Det sker blandt andet gennem følgende udbytter ved at anvende materialerne:

Højere proceshastigheder:

Plastmaterialerne vejer 1/7 af, hvad de fleste metaller de substituerer vejer, hvilket tillader højere produktionshastigheder.

Længere oppe-tid:

Materialerne er selvsmørende, hvilket fører til mindre slid, reducerer behovet for smøring og betyder færre maskinnedbrud

VMX - et nyt begreb når det gælder fødevaresikkerhed

Plastmaterialer har en meget betydende rolle, når det gælder fremstilling af komponenter til procesudstyr i fødevareindustrien. Sikkerhed er en altafgørende faktor i den industri. Producenternes omdømme er 100% knyttet til sikkerhed. Urenheder i fødevarer kan have alvorlige konsekvenser for producenten - tilbagekaldelse af fødevarer, retslige straffe og stor skade på ens brand.

Disse risici vil Vink Plast være med til at fjerne. Derfor vil fødevaresikkerhed altid være et fokusområde, når vi handler med producenter af procesudstyr til fødevareindustrien. Vi ved også, at producenterne skal håndtere yderligere udfordringer.

Procesudstyret skal kunne håndtere stadig hurtigere procestider. Det påfører udstyret stigende belastninger, hvilket kan føre til potentielle nedbrud af komponenterne i udstyret, hvilket atter kan føre afrivninger og dermed urenheder i fødevarerne og risiko for allerede nævnte konsekvenser.

Fokus på sikkerhed i al fødevareproduktion har aldrig været større. Behovet for høtydende og detekterbare plastmaterialer følger med. Vi er derfor glade for at kunne introducere et helt nyt sortiment af detekterbare plastmaterialer. Det består af materialer med vidt forskellige egenskaber, men til gengæld materialer, der dækker et meget bredt spekter af materialekrav. Fællesoverskriften for materialer er VMX . Visuel., Metal. eller X-ray-detektering af urenheder i fødevarerne. Materialegruppen lever med andre ord op til alle teknologier i den hastige udvikling i kontroludstyr til fødevarer.

VMX FORDELE

VMX sortimentet er blevet udviklet og designet til at understøtte alle fødevaretyper og kontrolteknologier. Alle producenter af procesudstyr kan opnå følgende fordele ved at anvende et eller flere materialer i VMX gruppen:

  • Forbedret detektering via partikel detektering (fra 2 mm) i visuel (materialerne er fremstillet i en meget synlig blå farve), metal eller X-ray detektering.
  • Godkendelse til direkte fødevarekontakt i henhold til såvel FDA som EU 10/2011 - alle materialerne leveres med dokumentation for migrationstest ligesom de er fremstillet i henhold til retningslinjerne i GMP.

Der er tale om materialer i høj kvalitet, der er udviklet af ingeniører med et indgående kendskab til kravene i procesudstyr til fødevareindustrien.

Resistens overfor høje temperaturer og aggresive kemikalier, som ofte vil få metaller til at korrodere.

Vil du vide mere ?

Udfyld formularen så vender vi tilbage til dig