Derfor vinder glasfiber frem på danske havne

Horsens Marina er en af flere danske havne, der har valgt glasfiber frem for træ til nye bådebroer. Havnen har nu fem bådebroer og en kajakbro i glasfiber.

De vigtigste grunde til, at mange havneområder vælger glasfiber er især mindre vedligeholdelse og bedre sikkerhed. 

Ristene i glasfiber kræver meget lidt vedligeholdelse i forhold til træ, hvilket naturligvis sparer både tid og penge for havnen.

Sikkerhed er samtidig vigtigt på bådebroer med meget fodtrafik. Træ bliver ofte meget glat, når det er vådt. Derfor øger det sikkerheden på havnen med de skridsikre glasfiberriste, der kan vælges i flere forskellige varianter alt efter hvor ru en overflade, man ønsker.

Horsens Marina vil gerne på sigt gerne have skiftet samtlige brodæk ud med glasfiber.

Eurograte GRP Glasfiberriste som bådebro på Horsens Marina

Flere havne vælger glasfiber

Faldsled og Fredericia er på vej med nye badebroer, som er ekstra gode til bare fødder og samtidig mere skridsikre end en træbro.

Monteringen er simpel. Ristene fungerer godt sammen med alupæle og kan også anvendes på brokonstruktioner af træ.

Hans Buk Daugaard fra EM Service har lagt mange af fiberristene.

“Vi har efterhånden stor erfaring med at arbejde med fiberristene. De er lette at montere og tilpasse de enkelte broer,” siger Hans Buk Daugaard.

Effektiv belægning

Randers, Strandby og Mellerup har også fået glasfiberriste til deres havne og Faldsled og Fredericia er på vej med nye badebroer i glasfiber, som er særlig velegnet til bare fødder.

Mellerup ved Randers Fjord har nu haft brodæk i glasfiber i 3 år, hvor Arne Hedegaard Pedersen fra Mellerup Bådelaug er godt tilfreds.

“Det er en meget effektiv belægning, som ikke bliver glatte. Vi har gode erfaringer hele vejen rundt. Drift- og vedligeholdelsesudgifter skal holdes nede - også på en lille havn. Der har de været gode,” siger Arne Hedegaard Pedersen fra Mellerup Bådelaug.

Bådelauget har på sigt planer om at renovere klubhuset, hvor de vil bruge ristene på den nye terrasse.

“Der findes en speciel rist som erstatning for træterrassen og dem vil vi gerne bruge, når vi engang kommer i gang med renoveringen,” fortsætter Arne Hedegaard Pedersen.

Læs mere om vores produkter i glasfiber(GRP) her

(Billede fra Mellerup ved Randers Fjord herunder)

GRP Eurograte glasfiber riste som bådebro i Mellerup

Vil du vide mere om Eurograte GRP?

Udfyld formularen så vender vi tilbage til dig
Lene  Hyldgaard
Eller ta' direkte kontakt med Lene Hyldgaard GRP Produkt specialist, Industri & bearbejdning