3D printet emne i plast

3D-print i plast

Vejen fra idé til prototype og fra godkendt prototype til færdigt produkt er meget kort, når du samarbejder med Vink Plast.
Vi råder p.t. over 4 3D printere. En er af mærket Fortus 250mc™. Der er tale om en særdeles pålidelig og fleksibel printer, som kan printe præcise komponenter til en meget overkommelig pris. Printeren er baseret på Stratasys FDM teknologien – Fused Deposition Modelling. En form for termoplastisk ekstrudering og en af de førende teknologier indenfor additive manufacturing. Det anvendte materiale er ABSplus™-P430, en produktionskvalitet af materialet ABS. Det sikrer en stor styrke i de printede emner. Det betyder, at printede emner fra Vink Plast i stor udstrækning kan anvendes i en ”form, fit and function” test, med store besparelser i hele udviklingsforløbet til følge.

 

alt test

Vink Plast’ Fortus 250mc™ kan printe emner på 254x254x305 mm. Vi kan garantere en tolerance på +/- 0,241 mm. Vores erfaring har dog vist, at vi i mange situationer kan opnå endnu snævrere tolerance.

Maskinen kan ekstrudere lag i tre forskellige tykkelser: 0,178 mm, 0,254 mm og 0,330 mm. Det betyder, at overfladekvaliteten kan tilpasses de aktuelle krav. Vi lagerfører materialet i natur/hvid. Såfremt det ønskes, kan materialet endvidere skaffes i farverne elfenben, sort, mørk grå, rød, blå, olivengrøn, orange og gul.

Derudover har vi to Markforged printere – en Mark One og en Mark Two. Der er i princippet tale om samme ekstruderingsteknologi som for Fortus 250mc, dog med helt nye muligheder. Markforged printer i Nylon materiale, men kan endvidere printe emner, der er forstærket med kontinuerlige fibre. Fibrene er Carbon, Kevlar eller glas. Det giver meget stærke emner, som nu kan bruges til funktionelle emner.

Mark Two kan endvidere printe i et materiale som består af Nylon med mikro carbonfibre. Det giver mulighed for at printe meget stærke emner med en flot overflade. Mark One og Two kan printe med et byggemål på 320x132x154 mm.

 

Seneste skud på vores 3D printerstamme er en ProJet 7000. Der er tale om en SLA printer – også kaldet Stereolithography. Der printes i en væske som hærdes med en laserstråle. Printerens byggemål er 380x380x250 mm. Emner fremstillet i SLA printeren er karakteriseret ved muligheden for at printe meget fine detajler, ligesom fine overflader og snævre tolerancer er karakteristiske træk ved teknologien.

Vink Plast printer i to forskellige materialer. Dels Visijet SL Tough, som er et gråt at meget stærkt materiale, og dels Visijet SL Clear, som er et klart materiale.

For at printe komponenter kræves en 3D tegning, som du sender til en af vore teknikere. De sikrer, at tegningen er klar til et 3D print, fremstiller en STL fil og sætter produktionen i gang. Groft sagt, du sender en 3D tegning, og vi sender en prototype inden for få hverdage – naturligvis afhængig af emnets størrelse og kompleksitet. Vi tilbyder også at fremstille tegningen i et tæt samarbejde med vore kunder. 

Når prototypen er endelig godkendt, tilbyder Vink Plast at producere de færdige emner. Det kan være i form af spåntagende bearbejdning eller ved sprøjtestøbning alt efter hvad der er mest rentabelt for dig - kunden!

Vil du høre mere om 3D-print i plast?
 
Bjarne  Rysz
Eller ta' direkte kontakt med Bjarne Rysz Projekttekniker & 3D print, Industri & bearbejdning