Akryl til brug i renrum: Robotvirksomhed leverer kun højeste kvalitet

 

Technicon A/S er en robotvirksomhed i Hobro, der leverer automationsteknologi til alle typer industrivirksomheder. De pladsbesparende, stabile og brugervenlige robotter fra Technicon styrker konkurrencekraften og forbedrer samtidigt arbejdsmiljøet.

Virksomheden er specialister i at udvikle avancerede robotløsninger til den danske medicoindustri, og derfor prioriteres kvaliteten i alle dele af en robotløsning altid meget højt.

Vink Plast leverer blandt andet plastemner til Technicon, der skal bruges i renrum, hvor der er mange krav til materialer. Der er en liste af udvalgte materialer, som er godkendt til brug her, og et af materialerne er akryl (PMMA).

Robot i renrum

Vi har senest leveret blankpoleret sort akryl til en robot, der befinder sig i renrum og tager prøver af folks påklædning. Her er det vigtigt, at materialet er godkendt til brug netop her.

En af fordelene ved at bruge en robot er netop, at den ikke bringer bakterier ind i et renrum, derfor skal valget og kvaliteten af materialerne selvfølgelig afspejle den fordel.

Akryl til industrien udmærker sig netop ved at være rengøringsvenligt materiale med en stor stivhed, høj overfladeglans og hårdhed. Det er resistent over for basiske opløsninger og fortyndede syrer samt upolære opløsningsmidler. Det kan derfor tåle grundig rengøring, som er nødvendigt i et renrum.

Emnerne, som Vink leverer, er helt blankpoleret. Der må nemlig ikke være nogle steder, hvor snavs og bakterier kan gemme sig. Derfor har pladerne runde kanter og akrylpladen bliver fuget ind i en metalboks.

Akryl har yderligere en miljømæssig fordel, da det kan genanvendes meget effektivt. Emnerne til Technicon er da også fremstillet af genanvendt akryl kaldet Green Cast. 

Emner bliver kontrolleret i mikroskop

I vores egen produktion hos Vink har vi personale, der kontrollerer, at særlige emner bliver afgratet fuldstændig og kontrolleret i mikroskop. Det er også her, at emnerne bliver poleret helt spejlblanke.

Vink leverer mange plastemner til medicinal- og fødevareindustrien, hvor det især er meget vigtigt med totalt gratfri emner. Her sørger vi for, at hvert emne er  af højeste kvalitet, hvilket er afgørende for vores samarbejde med virksomheder som Technicon.

Læs mere om PMMA her

Vil du vide mere om PMMA?