Logo

Larson® facadeplader

Larson® facadeplader er stærke, farverige og holdbare aluminium sandwichplader bestående af en kerne af polyethylen, der på begge sider er dækket af en præ-lakeret aluminium plade.

Se sidste nye projekt med Larson® plader på middelfart Rådhus i galleriet længere nede på siden!

Det er lige så let, som det er stift og har en exceptionel overfladeplanhed, der gør det oplagt til facadebyggerier. Sandwichplader vejer generelt mindre end andre facadematerialer af samme tykkelse - f.eks. vejer alusandwichplader 3,4 gange mindre end massive stålplader - men med samme stivhed og så er de også nemme at bearbejde!

Særligt om Larson® facadeplader

  • Fantastisk stivhed, styrke og stabilitet
  • Suveræn plan overflade
  • Formbare
  • Ingen vedligeholdelse
  • UV- og vejrresistent overfladebehandling
  • Kan bearbejdes med almindelige værktøjer
  • Lav vægt
  • Temperaturstabilitet (–50° C til 80° C)
  • Perfekt til ventilerede facader, stern, udhæng eller tagbeklædning

Larson® sandwichplader fra VINK PLAST er alle konstrueret med 2 sider kvalitets aluminium (Europæiske kvaliteter, der er optimeret til vores klimatiske forhold). Vores bygge sortiment er altid med 0,5mm Aluminium.

Kernematerialet kan leveres i forskellige kvaliteter, der skal matche de aktuelle brandkrav på det pågældende byggeri. Det er derfor vigtigt, at vi i projektfasen gennemgår byggeriets udformning.

Der findes 3 standard kernematerialer:

PE – polyethylen. Denne type anvendes typisk i reklameskilte og småhuse.(max én etage). Denne kvalitet har ingen, eller kun en meget ringe brandgodkendelse.

FR – Kernen er af specielle mineraler med brandhæmmende egenskaber – B,s1,d0. (EN 13501-1) Denne type er normalt godkendt til, at indgå i danske byggerier med brand krav om klasse A materialer.

A2 –Unik hård mineral kerne i ubrandbart materiale – A2,s1,d0 (EN 13501-1)

Vink Plast anbefaler som minimum, at anvende FR til brug i byggeri. Man opnår en væsentlig bedre brandhæmmende egenskab for et minimalt tillæg på materiale prisen.  Det er altid de lokale myndigheder, der afgør hvilke brandkrav materialet skal opfylde. Vink Plast kan tilbyde, at indgå i samarbejdet fra projektfasens start til levering af plader/kassetter klar til montering på byggepladsen.

Vi har været en del af branchen i snart 50 år. Vink plast er en økonomisk stærk spiller, de bedste produktgarantier og med højeste kreditværdighed hos Bisnode AAA.

Vil du vide mere om Larson?